Werkdruk

19-02-2019

Stressvrij werken volgens de Grip methode.

Rick Pastoor, auteur van het boek Grip, vertelt hoe je stressvrij kunt werken. Een vier pagina tellend artikel in managementboek magazine geeft een inkijkje in het gedachtegoed van de auteur. Ik lees echt wel een paar mooie uitspraken, zoals ‘Beperk het gebruik van email tot een paar momenten per dag.’ of ‘De meeste mensen laten zich leiden door de waan van de dag, zonder na te denken over wat wij werkelijk willen doen.’ Eens Rick. En top, een artikel met prachtige foto’s in managementboek magazine. Gefeliciteerd man! 

22-10-2018

Suzanne, 45, Briljant analist.

Ze is een van de besten in haar vak. En daar is ze trots op. Slim zijn is precies wat ze wil. En daarin gezien worden door anderen. Dan voelt ze zich waardevol en goed genoeg. Ze denkt snel en ziet verbanden en conclusies in een oogwenk. Haar collega’s spreken vol lof over haar kennis en capaciteiten, en dat doet haar echt goed. Jammer dat ze zo vaak hoofdpijn heeft. Die bonkende hoofdpijn is niet alleen vervelend en pijnlijk. Maar het remt haar ook af. Die maakt dat ze na een halve dag haar werk moet staken om naar huis te gaan.

20-05-2018

Alweer een ziekmelding

Bastiaan zucht diep en staart in gedachten uit het raam. Nu is het Elsbeth. Een van zijn loyaalste hardwerkende medewerksters. Waarschijnlijk ook overspannen. Ze is niet met twee weken terug, zo schat hij in. Elsbeth is al de derde van het team die bezwijkt onder de werkdruk. Wat kan hij eraan doen? Het werk moet immers wel worden gedaan. Wat nu?

De verzuimkosten rijzen de pan uit

13-03-2018

"Haasten is als tijd opschrokken. Je leeft niet voor nu maar voor straks."

Een prachtige uitspraak van Paul Loomans (auteur van ‘Ik heb de tijd’), die ik regelmatig door mijn hoofd hoor schieten. Als ik mezelf weer eens betrap op een tandje bijzetten. Of even wat sneller loop zodat ik niet te laat kom. Of wanneer ik nog even snel iets wil afmaken voor ik naar een volgende afspraak moet. Herkenbaar?