Over mij

Mijn achtergrond

Met een achtergrond als organisatieadviseur en manager weet ik als geen ander hoe de dynamiek in het werk kan zijn. De strategische doelstellingen, de -soms tegengestelde- belangen, het krachtenveld waarin je opereert. Maar ook de deadlines, de urgentie, de intermenselijke contacten met collega’s, werknemers, klanten of ondernemingsraad maken dat je dagen snel vollopen. Het is een uitdaging om niet in de waan van de dag te worden meegesleept, of te verzanden in micro-management. Je holt van afspraak naar afspraak, zit veel in je hoofd en voor je het weet is er weer een dag voorbij, zonder dat het einde van je to-do lijst ook maar enigszins in zicht is.

Jij zoekt

Je zoekt naar manieren om meer tijd te creëren. Om efficiënter te werken. Om meer gedaan te krijgen in minder tijd. Om met meer focus aan de slag te kunnen. Om met veel energie aan je dag te beginnen én met veel energie je werkdag af te ronden.

Het missen van deadlines is niet acceptabel voor je, en je baalt stevig als iets anders loopt dan je had bedacht. Je vindt je werk leuk, maar vraagt je af hoe het anders kan. Meer in balans. Meer tijd voor de echt belangrijke zaken. Een betere focus. Zodat je geweldige resultaten genereert en je tegelijkertijd meer voldoening in je werk ervaart.

De oplossing

De oplossing hiervoor vind je niet alleen in je externe wereld, in het aanleren van nieuwe vaardigheden of nog meer kennis vergaren. De oplossing ligt óók in je interne wereld, je binnenwereld.

Je buitenwereld volgt altijd je binnenwereld.
Altijd.

Het kostte mij maar liefst 2 burn-outs om niet meer alleen met de externe wereld van presteren bezig te zijn, maar om ook mijn interne wereld te betrekken. Mijn essentie, de authentieke persoon die ik ben. Ik leerde mijn hoofd, hart en wie ik in de kern ben (mijn authenticiteit) op een lijn brengen en vanuit daar hoe je je werk en je leven kunt vormgeven op een veel gezondere manier. Zonder uitputting. Zonder een deel van jezelf te hoeven af te wijzen of uit te gummen. Maar met geweldige resultaten, met laser focus, en met stapels energie. Gek genoeg leren we dat niet op school.

Vanaf dat moment veranderde alles voor me, en werd het mijn persoonlijke missie om heel werkend Nederland – wat zeg ik? De hele werkende wereld!- te leren hoe het anders kan. Gezonder. Op een duurzame manier geweldige prestaties neerzetten.

Marijke Hoekstra - Coaching en training

Na mijn master in Management Culture and Change, en mijn diverse coachopleidingen, zoals een masterclass in coaching, een masterclass persoonlijk leiderschap, de coachopleiding zacht werken en de opleiding tot burn-out coach,  ben ik 10 jaar geleden dan ook gestart met het trainen en coachen van hardwerkende, (te) drukke, prestatiegerichte managers, directeuren, ondernemers en professionals, om op een gezonde manier geweldige resultaten te realiseren. Om meer tijd in je dag te creëren voor die dingen die echt belangrijk zijn. Om prioriteiten te stellen. Om niet langer meegesleept te worden in druk-zijn, maar te kunnen focussen op dat wat er echt toe doet.

Waar ik je mee kan helpen

Ik kan je alles over timemanagement leren wat je denkt nodig te hebben. Hoe je efficiënt met je tijd omgaat. Hoe je grenzen trekt en hoe je je taken kunt prioriteren. Hoe je je energie kunt managen en je focus enorm kunt vergroten. Ik kan je leren hoe je vreselijk succesvol wordt -of blijft- in je baan, op een duurzame gezonde manier. 

Zinnige vaardigheden die je hard nodig hebt, maar die op zichzelf je leven niet zullen veranderen.

Werkelijke transformatie komt als je bereid bent
je binnenwereld te betrekken bij wat je doet in je werk

Anders gezegd, wanneer je je interne wereld in lijn brengt met je externe wereld. Of andersom, je externe wereld in lijn brengt met je interne wereld. 

Als je als heel mens ten tonele verschijnt. Je bent immers meer dan alleen je rationele brein, dan een hoofd met pootjes eraan. De rest van jou wil ook meedoen! Doe je dat, dán verandert je leven. Dán krijgen al die vaardigheden pas echt zin. Dán vind je voldoening in wat je doet.  

En dat leer ik je graag! 

Dat doe ik op 3 manieren. 

  • In 1 op 1 coaching, waarin we volledig op maat met jouw concrete vraag aan de slag gaan. 
  • In het Elite Mentorship Forum, een 6 maanden durend intensief transformatieprogramma, waarin je met een groep gelijkgestemden je leven vanuit de wortels opnieuw vormgeeft;
  • Samen met je team in een teamtraject wat voor jullie op maat is gemaakt.

Wil je weten of een van deze trajecten wat is voor jou of je team? 

Neem dan contact met mij op via mail of telefoon, dan plannen we een afspraak in waarin ik graag -vrijblijvend- met je meekijk naar je vraag en je mogelijkheden, en onderzoeken we samen of ik je verder kan helpen. 

Wil je eerst mijn gratis masterclasses of kortere trainingen volgen? Dat kan ook. Klik hier om te zien wat er in de planning staat.

Vitaliteit en gezondheid in je werk is geen optionele keuze.
Je kunt er niet over onderhandelen.

Als je geen tijd en ruimte maakt om aan je gezondheid te werken, zal je tijd moeten maken voor uitval en ziekte. De cijfers liegen er niet om. 1 op de 5 medewerkers valt uit als gevolg van overbelasting. 1 op de 5! Denk daar maar eens aan als je tijdens een vergadering naar de deelnemers kijkt.

Dat hoeft jou -of je team- niet te overkomen. Als je leert hoe het anders kan. Gezonder. Op een duurzame manier met je werk en je werkdruk om leert gaan. En ja, dat kan JIJ ook leren!

Ik help je graag!

Neem contact met mij op!

Wil je uitzoeken of ik je kan helpen? Weten of de klik er is?

Dat kan vrijblijvend.

Stuur me een bericht

Bellen kan natuurlijk ook: +31 6 22 50 83 11

Stuur me een bericht - Marijke Hoekstra Training en Coaching