Succesverhalen

Wat mensen zeggen:

Werken in FLOW werkt echt! Ik werk in plaats van 70 uur nog maar 50 uur en heb weer tijd voor mijn gezin. En ik heb toch mijn beste academische jaar ooit: Ik sta in de top 3 van beste hoogleraren in mijn vakgebied. Ik krijg veel meer gedaan op een dag. En ik ben van afdelingshoofd van 1 afdeling nu hoofd van 5 extra afdelingen geworden.

Hoogleraar Bernard

Ik heb heel veel aan de coaching met Marijke gehad. Erover praten hielp al veel. En Marijke dacht ook nog eens mee. En ze vraagt door. Heb je er al eens op een andere manier over nagedacht? Kun je op een andere manier kijken naar waar je mee bezig bent? Marijke stelde de juiste vragen om mezelf een beter inzicht te geven. En juist dat inzicht is nodig om er zelf ook echt iets in te kunnen veranderen. Daar heb je uiteindelijk het meest aan.

Als ik zo doorga gaat het echt niet goed. Dan krijg ik te veel stressklachten, mijn lijf trok al aan de bel. Ik moest er iets aan doen, en de coaching van Marijke gaf echt verschil. In je eentje kom je daar gewoon niet uit. Tips als maximaal anderhalf uur werken werkt echt supergoed. Ik merk veel beter of mijn energie minder wordt en stop dan. Dat werkt zoveel effectiever.

Ik ervaar nu veel minder werkstress en heb de balans tussen werk en privé teruggekregen. Ik heb mijn werk veel beter onder controle. Mijn lontje is niet meer zo kort en ik ben thuis een stuk gezelliger. En als ik thuis ben focus ik niet meer op mijn werk. Dan kan ik me echt bezighouden met de dingen die thuis gebeuren. Ik heb geleerd werk op sommige momenten juist los te laten, waardoor mijn werk ook nog eens stukken beter werd.

Ik raad zo’n traject aan iedereen aan die worstelt met werkdruk en werk-privé balans. Het is verrassend hoe snel dat omkeert tijdens dit traject. Er moest echt iets gebeuren bij mij en dat ging razendsnel.

Marijke is een prettig persoon in de omgang. Niet opdringerig. Niet belerend. Een echte meedenker. Ze verplaatst zich in mijn situatie. Ik gooide alles eruit en voelde me totaal niet veroordeeld. Dat maakte het makkelijker om me kwetsbaar op te stellen en me te uiten.

Docent Jolien

Van tevoren wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Werken in FLOW? Is dat niks doen? Soft worden? Ik heb juist ontzettend veel geleerd en heel veel handvatten gekregen. Ik weet nu waar ik aan moet werken. En ik ben gestopt met heel druk zijn met allerlei kleine crisisdingen die achteraf helemaal niet door mij opgepakt hoeven worden. Ik besef nu dat ik grenzen mag trekken en niet alles ad hoc hoef op te lossen voor mijn team. En ik zet mijn telefoon nu ’s avonds en in het weekend uit. Dat scheelt heel veel stress. (Ik hoorde de telefoon een week lang toch overgaan terwijl ie uitstond!) Een traject met Marijke beveel ik zeker aan! Aan managers, maar ook aan medewerkers. 

Manager Raymond

Zeer zinvol voor mensen die moeite hebben met timemanagement. Ik ben zelf gaan experimenteren met geen mail beantwoorden en kritischer zijn op welke overleggen ik bij aanwezig wilde zijn. Dat leverde verrassende resultaten op! De ervaring met Marijkes coaching is echt goed. Ze neemt mensen geduldig mee in eigen ervaringen en heeft volop concrete voorbeelden. Ze is een prettige coach die openstaat voor ideeën, helder uitlegt maar ook eerlijk is.

Manager Alaa Srifri

Ik was benieuwd of ik iets zou opsteken van Werken in Flow. Dat is gelukt! Ik heb meer inzicht in hoe ik mijn werk overzichtelijk houd en hoe ik minder last heb van triggers die mijn werkdag voor mij bepalen. Zo lees ik nu alleen nog werkmails als ik er ook tijd en ruimte voor heb om er wat mee te doen. Ben ik niet altijd maar online en lees ik geen mails meer op mijn telefoon of ‘s avonds laat. Dat brengt rust en focus. Marijke vertelt enthousiast en heeft veel aandacht voor de persoon. Dat is heel fijn. Ik beveel haar coaching van harte aan!

Harry, programma- en projectmanager

Coaching van Marijke was heel fijn. Totaal niet dwingend. Je neemt mee wat je past. Volop onderbouwing met theorieën. Ik ben bewuster keuzes gaan maken. Over wanneer ik de telefoon pak bijvoorbeeld. Maar ook om te zien wat mijn prioriteiten zijn en niet die van een ander. Ook probeer ik meer te luisteren naar signalen dat ik te snel of te hard ga. En ik probeer bewust te vertragen. Ik heb echt geleerd om zaken bewust toe te passen. Ik beveel dit zeker aan, aan iedereen die geleefd wordt door de inbox of telefoon.

Miranda Visch, manager