Burn-out

27-03-2019

Wow, jij bent strak georganiseerd! 

Zei een ondernemer tegen me. We zitten beiden in het marketing masterpieces programma van Aartjan van Erkel. Om te leren hoe we zichtbaarder kunnen zijn op social media. We hebben twee dagen filmpjes opgenomen en elkaar feedback gegeven. Echt uit mijn comfortzone, dat zichtbaar zijn. 

20-03-2019

Ik kan het niet meer aanhoren.

Work hard, play hard. 

Het impliceert dat je je eerst te pletter werkt en heel veel geld verdient. 

Om daarna van het luxeleven te genieten. 

Maar ondertussen ga je kapot. Je voelt het alleen niet direct. 

Want altijd maar hard werken levert een heerlijke adrenalinestoot op. 

En adrenaline werkt als een soort natuurlijke drugs. Je voelt je er heerlijk bij. 

Maar iets wat heerlijk voelt, is niet per se goed voor je. 

13-03-2019

Tja, het is moeilijk. Verzucht ze.

Ik heb nog steeds heel weinig energie. Ik hou het maar net vol op mijn werk en thuis. 

Maar zodra er ook maar ergens een kink in de kabel komt, loop ik volledig leeg. 

Dat trek ik gewoon niet. Dan ben ik gelijk helemaal kapot. Word ik ziek of heb ik knallende hoofdpijn. 

Het lijkt wel alsof ik maar geen energiereserves kan opbouwen. 

Er is steeds weer iets wat roet in het eten gooit. 

14-11-2017

Het is deze week de week van de werkstress. Een mooi artikel in dit licht verscheen al in januari op de Correspondent en gaat over hoe je gelukkig wordt in de prestatiemaatschappij waarin we leven, en die is gericht op succes. Door deze prestatiemaatschappij ervaart 1 op de 7 mensen tegenwoordig burn-out klachten. 1 miljoen mensen in Nederland worstelt werkelijk met een burn-out. Steeds meer mensen voelen zich eenzaam. En in 2020 wordt voorspeld dat depressie volksziekte nummer 1 is. Hoe voorkom je dat de druk om te presteren je ondergang wordt?

17-04-2017

Ook ooit burn-out geweest? Of misschien worstel je daar nu wel mee? Geen idee wat het effect is op je leven? Of wil je weten wat je allemaal kunt doen om te herstellen? Kijk dan naar het programma Sophie in de mentale kreukels. Een prachtig, eerlijk en openhartig onderzoek over oorzaken en gevolgen van burnout. Lees in dit artikel van 365 dagen succesvol meer over het programma van Sophie Hilbrands.

De cijfers

20-07-2016

Ken je dat? Je dag is voorbij, je hebt keihard gewerkt, maar op de een of andere manier is je to-do-list nooit klaar aan het einde van de dag. Sterker nog, je begint eraan te wennen dat je altijd onder een bepaalde druk aan het werk bent. Je merkt wellicht al wat stresssignalen op, maar zegt ook dingen tegen jezelf als ‘kom op, even doorbijten!’, ‘als ik nou een avondje doortrek, dan ben ik weer bij’.