Met Sophie in de mentale kreukels

17-04-2017

Ook ooit burn-out geweest? Of misschien worstel je daar nu wel mee? Geen idee wat het effect is op je leven? Of wil je weten wat je allemaal kunt doen om te herstellen? Kijk dan naar het programma Sophie in de mentale kreukels. Een prachtig, eerlijk en openhartig onderzoek over oorzaken en gevolgen van burnout. Lees in dit artikel van 365 dagen succesvol meer over het programma van Sophie Hilbrands.

De cijfers

Ook ik had een burnout. En herken veel in Sophie's verhaal. Net zoals veel professionals doen, volgens de cijfers van het CBS. Zo ervaart 1 op de 7 medewerkers emotionele uitputting of vermoeidheid zodra ze aan het werk denken. En heeft maar liefst 14% van de professionals ook daadwerkelijk burnout klachten.  En 5% valt langdurig uit met deze klachten! Langdurig wil zeggen ten minste 189 dagen. Voor je beeldvorming: er zitten 225 werkdagen in een jaar…

Weer aan het werk. HOE doe je dat dan anders?

Ook Sophie laat in haar programma zien dat de balans tussen stress en ontspanning een aandachtspunt blijft na herstel van je burn-out. En zelfs ook nog 4 jaar later! Met Zacht Werken leer je hoe je op basis van jouw energie moeiteloos fantastische resultaten kunt halen. Hoe je niet langer hoeft te rennen en vliegen en toch weer werkzaam kunt zijn op je oude niveau. Hoe je je tijd en aandacht geeft aan de dingen die er toe doen en waar het werk om vraagt, zónder dat je opnieuw in de té-hard-werken-modus vervalt. Hoe je Balans kunt bewaren in energievretende activiteiten en energie-gevende activiteiten.

Klinkt mooi?! Dat is het ook!

Ik weet het uit eigen ervaring. Ook ik stond jarenlang aan de andere kant: altijd druk, altijd hard aan het werk. En dat had resultaat! Mijn loopbaan verliep prima en ik maakte grote sprongen in mijn werk. Ik twijfelde er niet aan dat ik dit alleen had kunnen realiseren met hard werken. Het kostte me maar liefst twee burn-outs om me tot stilstand te krijgen. Ik besefte en voelde dat het anders moest kunnen. Maar hoe? Ik ontdekte Zacht Werken, en dat veranderde mijn leven totaal!

Zacht werken in organisaties

Ik wist dat hier heel veel mensen mee geholpen zouden zijn. Mensen met wie ik in mijn werk als organisatieadviseur veel had samengewerkt. Drukke managers en bestuurders met grote verantwoordelijkheden. Hardwerkende professionals die gaan voor hun klant. Mensen zoals ik, die ambitie hebben en goed willen zijn in wat ze doen. En daarin vaak grenzeloos enthousiast zijn. Maar die juist vaak vastzitten in de hardwerken verslaving.

Zacht werken leer je niet alleen uit een boek. Je moet het zelf doen. In jouw organisatie of in jouw baan. Met jouw medewerkers. Met je hele team of afdeling.

Wil jij zacht werken uitproberen?

Wil jij ervaren of zacht werken wat voor jou is? Vraag dan HIER gratis de 5 tips aan om direct zachter te werken. Voor jezelf, óf voor je hele team. Of misschien wel voor je hele organisatie. Want met zacht werken bereik je moeiteloos je resultaten. Zonder worsteling en mét behoud van je energie.

Hartelijke groet,
Marijke Hoekstra