Waarom?

02-06-2020

Vraag jij je ook wel eens af hoe je puberende zoon het voor elkaar krijgt om vette negens op zijn toetsen te scoren terwijl elke middag Video Vixen knoeperdhard door de muren gilt en hij bij hoog en laag beweert echt aan het leren te zijn ondertussen?

Hij kan zomaar gelijk hebben trouwens. Want muziek helpt je enorm met focussen. En nee, dat hoeft niet persé Symfonie nr. 40 van Mozart te zijn, don’t worry heavy metal-liefhebber.

Niet alle muziek helpt je om superfocus te pakken. Het beste werkt muziek die je al goed kent. Dat kunnen 2 of 3 nummers zijn die je achterelkaar door laat spelen. Of een hele playlist van muziek die je al kent en waar je niet persé de neiging van krijgt om keihard te gaan meebléren. Of van te gaan headbangen.

Het kan hardrock zijn. Of toch iets klassieks. Gewoon pop. Jazz. Whatever jij fijn vindt om naar te luisteren. Zolang het maar bekend is. En je je aandacht niet op de muziek hoeft te richten, maar bij je werk kunt laten. Muziek werkt dan juist ontzettend focus verhogend.

Dat is goed nieuws.
Weten hoe het werkt? Eric Scherder -hoogleraar Neuropsychologie- legt het uit in dit filmpje.

Gratis masterclass coming up! Donderdag aanstaande

Wil je meer focustips? Sluit dan aan bij mijn masterclass. Ik geef em weer op donderdag 4 juni om 19.30 uur. Het is gratis, gaat over focus, energie en werk-privébalans. Je kunt bovendien LIVE je vragen aan mij stellen, supertof!

Aanmelden doe je hier.

De plaatsen zijn beperkt, dus meld je alléén aan als je zeker weet dat je kunt aansluiten.
 
Ik zie je daar!
 
Groet,
Marijke

 

Ontvang mijn blogs, nieuwe trainingsdata en tips voor een leven in FLOW voortaan rechtstreeks in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.