Heb jij ook last van het check-syndroom?

19-05-2020

Ik ben best een beetje trots. Afgelopen zaterdag verscheen een mooi artikel over infobesitas (ik noem het ook wel het check-syndroom) in het Noord Hollands dagblad, het Leidsch Dagblad, het Haarlems dagblad en in de Gooi en Eemlander.

'Van alle kanten en continue komt informatie op ons af. Bij 28 procent van de werknemers meer dan zij kunnen verwerken. Deze overvloed van informatie alias infobesitas hangt  samen met technologiegebruik en werkstress. Hoe bescherm je jezelf? Wat kun je doen om daar niet ziek van te worden?’

Voor dit artikel werd niet alleen ik als werkdruk expert geïnterviewd, maar ook komt mijn klant Bernard Veldkamp (hoogleraar Big Data aan de universiteit van Twente) uitgebreid aan het woord over zijn ervaringen met Zacht Werken en het traject wat hij met zijn team bij mij heeft gevolgd in de strijd tegen overbelasting door werkdruk. En zijn verhaal liegt er niet om!

Hier kun je het hele artikel lezen.

Wil jij nou ook -samen met je team- aan de slag met werkdruk? Dat kan, ook (en juist!) nu in deze thuiswerktijden. Ik durf te wedden dat jij net zo lyrisch wordt als Bernard en zijn team, als je weet hoe je op een gezondere manier met werkdruk kunt omgaan samen met je team.

Meer weten? Mail me, dan plannen we een telefoon- of videogesprek in en kijk ik met je mee waar mogelijkheden liggen voor jou en je team.
Fijne dag!

Groet,
Marijke

 

Ontvang mijn blogs, nieuwe trainingsdata en tips voor een leven in FLOW voortaan rechtstreeks in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.