Bezwijkt jouw team onder de hoge werkdruk? 5 overlevingstips voor teams.

20-05-2018

Alweer een ziekmelding

Bastiaan zucht diep en staart in gedachten uit het raam. Nu is het Elsbeth. Een van zijn loyaalste hardwerkende medewerksters. Waarschijnlijk ook overspannen. Ze is niet met twee weken terug, zo schat hij in. Elsbeth is al de derde van het team die bezwijkt onder de werkdruk. Wat kan hij eraan doen? Het werk moet immers wel worden gedaan. Wat nu?

De verzuimkosten rijzen de pan uit

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 medewerkers emotionele uitputting en vermoeidheid ervaart als hij of zij alleen al aan het werk denkt. 14% heeft serieuze burn-out klachten en maar liefst 5% valt langdurig uit. De verzuimkosten van een hoogopgeleide medewerker bedragen al snel € 90.000 per jaar. Dat hoeft niet zo te blijven. Het kán anders.

Moeiteloos keiharde resultaten halen 

Stel je voor dat je team vol energie werkt aan de dingen die gedaan moeten worden. Dat het ondernemerschap hoog ligt binnen je team. Je medewerkers ontspannen en met plezier hun werk doen. En schijnbaar moeiteloos geweldige resultaten behalen.  Klinkt mooi? Dat is het ook. En dat is ook haalbaar voor jou en je team.

Met plezier en focus werken kan jouw team ook

Alle organisaties kunnen keiharde resultaten halen en toch ontspannen werken. Werken vanuit energie. Precies die dingen doen die nodig zijn. Met plezier en focus. Door Zacht te leren Werken. De mooiste resultaten worden namelijk niet gerealiseerd met hard werken, maar juist met zacht werken.  Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat?

5 tips voor een ontspannen team 

Je begint al heel eenvoudig en snel door deze 5 tips:

 1. Leer elkaar kennen.
  Weet van elkaar niet alleen wat je werktaak inhoudt, maar ook wie je als mens bent. Dat maakt samenwerken zoveel makkelijker.
 1. Ontdek wat iedereen leuk vindt. En wie waar goed in is.
  En zoek dan uit of je taken kunt uitwisselen die daarbij passen. Want werken aan wat je leuk vindt en waar je goed in bent geeft stapels energie!
 1. Creëer een zinvol teamoverleg.
  Door gezamenlijk te vieren wat goed ging deze week. En bedenk samen hoe je daar volgende week nog meer van kunt creëren. Dát geeft de goede energie.
 1. Spreek af wat deze week het belangrijkst is.
  En brainstorm met elkaar over hoe jullie dat gaan doen. Hoppa! Jullie hebben een vlijmscherpe focus.
 1. Praat over work-life balance in je team.
  Vraag naar werkdruk. Wees nieuwsgierig. Hoe beleeft iedereen dat? Waar lopen mensen tegenaan?  Hoe gaan ze ermee om? De oplossing is er misschien niet á la minute. Maar het bespreekbaar maken lucht al enorm op én creëert letterlijk ruimte in je team. Bovendien, 10 weten meer dan 1. Je kunt al veel van elkaars oplossingen leren.

Worstel jij ook met een team wat dreigt te bezwijken onder werkdruk? Ligt het verzuim hoog? En de energie laag? Leer dan samen met je team Zacht Werken. Zodat je team vol energie en met de juiste focus geweldige resultaten bereikt.

Steuntje in de rug nodig?

Ik help je graag! Reserveer nu een gratis zacht werken scan. Dit is een telefonisch gesprek van 30 minuten, met mij persoonlijk. We onderzoeken samen welke zacht werken stappen jij met jouw team kunt zetten en hoe ik je daarbij kan helpen.

[vcex_button url="https://flinkbc.nl/zacht-werken-scan/" title="Ja, ik reserveer nu een gratis zacht werken gesprek" style="graphical" align="left" color="pink" size="small" target="_blank" rel="none"]Ja, ik reserveer nu een gratis zacht werken gesprek[/vcex_button]