Direct zelf aan de slag

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=".vc_custom_1538836941867{margin-bottom: 25px !important;}"]Elsa heeft veel gehad aan de tips over haar dagindeling. Voor jou heb ik daarom een belangrijke tip die je enorm veel tijd en focus gaat opleveren. Oh ja, en het is ook nog eens heel simpel. Zo simpel dat je je afvraagt waarom je dat niet eerder hebt gedaan? Nou, omdat het zo gewoon is geworden, dat je als vanzelf automatisch verdwijnt hierin, en niet meer doorhebt wat de impact nu eigenlijk is op je effectiviteit.  Goed, even zonder abacadabra.

De tip van vandaag gaat over je mailprogramma.
Zodra je op het werk komt start je je pc op, en hoppa! Direct ook je mailprogramma. Je start vaak je werkdag met je mails doorlezen, daarop reageren of actie ondernemen op basis van je mails. Snel afgehandeld, mooi dus! Denk je. Maar voor je het weet is je ochtend voorbij. En ben je nog niet toegekomen aan dat wat werkelijk je aandacht nodig had. En als je niet uitkijkt staat je mailprogramma de hele dag op de achtergrond je aandacht te vragen met opploppende mails. Weg focus. Dat kan anders. En dat levert je supersnel heel veel tijd en rust op gedurende de dag. Hoe?

Zet je mailprogramma niet aan voor 11 uur s’ochtends.
Pas dan check je je mails voor de eerste keer. Geef jezelf een uurtje om mails te beantwoorden of in te plannen in vervolgacties, en sluit dan je mailprogramma weer af. Check nog een keer in de middag, bijvoorbeeld om 15 uur, en aan het einde van de middag, voor je naar huis gaat. Voor de rest: laat je mailprogramma uit. Ja. Echt uit. Niet op de achtergrond aan, geen meldingen van nieuwe berichten zichtbaar in je scherm of met pop-ups. Gewoon he-le-maal uit.

Ja, ik weet dat het even afkicken is.
En wennen aan al die tijd die je nu kunt besteden aan echt belangrijke zaken. Je werkt op deze manier met superfocus! Zonder afleiding van al die op-ploppende mails die je herinneren aan al die dingen die ook nog moeten. Nu heb je die reminders 3 x per dag. De rest van de dag kun je je echte werk doen. Zonder afleiding. Met superfocus. Lekker productief dus. Probeer het zelf maar eens uit een weekje. Echt, het helpt! Je effectiviteit zal met sprongen vooruit gaan.

In het kort:

  • Je emailprogramma niet opstarten voor 11 uur ’s ochtends;
  • Dan maximaal 1 uurtje mails verwerken. Direct afhandelen, of vervolgacties inplannen.
  • Daarna, mailprogramma uitzetten.
  • Herhaal dit om 15 uur en aan het einde van de dag.
  • Voor de rest van de dag heb je je mailprogramma dus uit.
  • Geen meldingen, geen pop-ups, kortom, focus gedurende de rest van de dag voor werk wat al je aandacht kan gebruiken.

Succes!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]